Allt om influencers

Vardagen som influencer

Influencer som yrke

Influencer är ett yrke som kommit i och med sociala mediers framfart. Tidigare är yrket influencer mer att likställa med kändisskap av olika slag. Det finns många kändisar i Sverige, det inom olika kategorier. Influencer är i dag ett yrke som allt fler vill arbete med.

Innebörden av yrket influencer

Vad det innebär att arbeta som influencer är det nog inte alla som förstår. Det kan tänkas på förhand att det är ett relativt enkelt arbete. Det ser ut som att det behöver läggas upp några bloggposter per dag, med bild och text. Genom detta kan sen samarbeten erhållas och även en inkomst via den portal posterna läggs upp på. Influencers idag vittnar dock om att det är mycket mer arbete bakom, än vad som kan skådas vid en första anblick.

Vad gör en influencer?

En influencer är en person som skänker inspiration till andra människor. Det finns influencers inom olika områden, bland annat mode, heminredning, karriär etc. Som influencer är det viktigt att skapa intressanta inlägg och poster, för att andra människor ska finna det intressant. Som influencer behöver du sätta dig in i andra människors tankebanor, försöka förstå vad de vill läsa om. Det gäller att hålla sig uppdaterad om omvärlden, att skriva om intressanta saker och att ta bilder som faller läsarna i smaken. Med det kan det vara svårt att koppla av från arbetet, då det regelbundet behöver uppdateras med nya inlägg och saker att skriva om.

Yrket influencer i framtiden

Idag finns det inget som tyder på att influencer är ett yrke som är på bortgång, snarare tvärtom. Det kommer hela tiden nya influencers i samhället. Nya människor som har intressanta historier att berätta. Tack vare sociala medier så gör det yrket möjligt. Influencers når snabbt ut till sina läsare, de får även direkt feedback i form av kommentarer och kan se hur många som har läst inlägget. Med hjälp av den direkta feedbacken kan influencers ständigt utveckla sig i sina roll, för att skapa så intressant läsning som möjligt till sina följare.