Allt om influencers

Skönhet

Tips så målar du naglarna

Nagelmålning är mer än att bara applicera nagellack på naglarna. Det finns saker du måste veta när det gäller att måla naglarna. För det första behöver du rätt nagellack och rätt utrustning:

Rätt nagellack för jobbet

Om du vill måla dina naglar ordentligt ska du använda professionella nagellack och inte nagellack från livsmedelsbutiker eftersom de kan skada dina naglar på grund av ingredienser av lägre kvalitet. Du kan antingen använda penslar eller rengöringsmedel eftersom sätten du applicerar färgen på beror på hur seriös du är med denna uppgift. Varje gång jag köper en ny färg på nagellack tittar jag alltid på penseln innan jag provar deras färger. Om det är en bra borste är det lätt att applicera. Det är också en indikator på om det här märket av nagellack tål slitage eller inte. Luxplus har ett stort urval av färger på riktigt bra nagellack.

Rätt teknik för att applicera nagellack

Det finns tre steg när du applicerar nagellack – förbered dina naglar, måla dem och torka dem. Innan du applicerar nagellack på dina naglar måste du först förbereda dina naglar. Experter säger att om du håller händerna rena innan du målar dem kan du måla bättre, eftersom smuts på handen ger upphov till stötar på lackens yta när den torkar ut. När du har tvättat händerna ordentligt ska du låta dem torka helt innan du börjar applicera nagellack på varje finger . Börja INTE med våta fingrar eftersom det kan förstöra alla tidigare appliceringar av nagellack på grund av att det smetas ut. Till sist,när du målar börjar du med lillfingret och arbetar dig upp till tummen.

När du applicerar nagellack ska du alltid komma ihåg att mindre är mer; du skapar trots allt ingen konst, men om du vill måla fina detaljer på naglarna (som små hjärtan eller blommor), gör det i en minut när det första lagret lack har torkat. Du kan också använda tejp för finare detaljer om du inte litar på dig själv.

Hur lång tid tar det för ett nagellack att torka?

När du har målat färdigt varje finger låter du dem torka helt i luften innan du rör något annat (utom konstgjorda naglar). Om de fortfarande är våta när du ska röra vid något kommer detta att orsaka kladd eller ännu värre, flisor/revor i ditt nagellack. När det gäller torktid 20 minuter är vanligtvis tillräckligt för att de ska vara torra.

När du har målat färdigt ska du applicera ett överlack av god kvalitet (skyddar naglarna mot eventuella flisor) och låta det torka innan du tar ut dina händer offentligt. Att ha fina naglar kan verkligen ge ett intryck av dig själv, så kom ihåg tipsen ovan när du applicerar ditt nagellack!

5 tips för rätt färg på nagellack

Här är fem saker som jag tycker är viktiga när man väljer rätt färg på nagellack:

  1. Använd en ljus färg istället för mörk. På lång sikt är det en lättare färg att bära.
  2. Var inte rädd för att använda djärvare färger. En del människor kanske tror att ljusa eller mörka färger inte är feminina, men de har helt fel! Det finns många djärva och kantiga mönster där ute.
  3. Ha kul med nagellack eftersom du kan visa din personlighet genom detta så leta efter något som uttrycker dig själv.
  4. Överväg att titta på andra inspirationskällor som musik eller filmer för att om du har en favoritlåt eller en favoritkaraktär kan det hjälpa dig att välja rätt nagellacksfärg.
  5. Köp flera par färgglada strumpor – färgade strumpor har varit väldigt populära på senare tid – eftersom de också kan hjälpa till att inspirera till färger som du kanske vill ha på dina naglar.