Allt om influencers

Influencer marketing / Influencermarknadsföring

Föreviga dina omgivningar

Att fotografera är viktigt. Vilket så gott som hela mänskligheten håller med om. De sociala medierna överflödar av bilder av olika slag. De flesta är inte direkt professionella, och inte låtsas de vara det heller. Men det visar att folk tycker att fotografier är viktiga, att de har sin givna plats i samhället. De är ett sätt att bevara nutiden, bevara minnen och skriva historia.

För det mesta är det kanske inte så dramatiskt. Du vill bara ha fina bilder av något du tycker om. Ibland är du även villiga att betala för de där fotografierna. Många lever av att sälja sina bilder. Till och med vardagsbilder kan du få betalt för, eftersom folk behöver dem för sina sajter. Med andra ord är fotografering verkligen något viktigt.

Vad du kan ta bilder av

Det är vanligt att ta många bilder av sina barn. Du vill komma ihåg alla deras små steg i utvecklingen, och även kunna visa andra vad som händer i ditt liv. När barnen växer upp tycker de om att få se bilder av sig själva. En del tar med barnen till en butik varje år för att ta riktigt bra bilder, andra lyckas få till det själva. Kamda.se har produkter av god kvalitet.

Sedan har du alla de vackra naturbilderna. Det är verkligen ett tacksamt motiv, men du måste veta hur du ska komponera. Vissa fotografer tillbringar veckor nerbäddade i en sovsäck för att komma nära ett djur, till exempel. De är närvarande vid massvis av soluppgångar innan de får den där perfekta bilden. Det är hårt arbete, men väl värt ansträngningen. SVT tar upp frågan om var du får fotografera.

Lär dig nya tekniker

Det är roligt att ta bilder, men för det mesta kan du lära dig ännu mer om det. Ta en kurs eller se på YouTube. Dra nytta av andras expertis och erfarenhet. Små detaljer kan göra stor skillnad. Bara en sådan sak som höjden på kameran när du tar en semesterbild. Genom att sänka den bara lite grand så kan du få till en härlig vinkling på bilden. Läs i Expressen om varför du inte får plåta poliserna.

Med de moderna kamerorna är det enklare för du kan öva i lugn och ro. Det är bara att radera de bilder du inte vill ha och behålla de allra bästa. Experimentera med vinklar, ljussättningar och kompositioner. Det är roligt och du kommer snabbt att bli riktigt duktig. För riktigt bra bilder bör du satsa på en bra kamera och lämplig utrustning. Då finns det ingenting som kan stoppa dig från att bli en mästerfotograf.