Malingt melanom?

Hej loves!

Hoppas att ni mår super i solen.

På tal om solen så var jag så rädd och nojig igår när jag fick syn på ett av mina födelsemärken som ändrat färg och form. Det hade blivit som en skorpa och rött runt. Fy va läskigt! Jag hittade ett ställe i stan som jag ringde till på morgonen. Jag fick komma redan 10.45 och sköterskan berättade att det var melanomveckor så jag fick komma utan remiss. Så bra!!

Jag fick klä av mig helt (nudie) och hon kollade alla mina prickar med ett litet instrument. Helt fantastiskt! Den läskiga pricken var lugn, det var ett sår runt så jag har förmodligen kliat på den.

Jag rekommenderar alla med ljusare hy, att gå kolla sig 🙂 Jag kommer att ha som rutin att gå varje år.

Ps. Hon sa att jag som är lite ljusare ska ha 50 i SPF, kläder som skyddar och sitta i skuggan. Ett missförstånd är att många tror att om man har solskydd så kan man sitta och pressa. Man ska tydligen aldrig sträva efter att bli brun. Synd men hälsosamt.

Nu, hem och testa ny brun utan sol haha!

5 thoughts on “Malingt melanom?

 1. Vad skönt att få kollat! Jag är ganska noga med att smörja mig, men nog ligger jag i solen… Dels för att det är så skönt och såklart för att man vill bli brun. Utomlands upplever jag att man blir brun i skuggan också men i Sverige räcker liksom inte solen till. Den där jäkla hetsen att bli brun alltså! Tipsar om St Tropez mousse om du letar efter en bra BUS, har testat många och den är helt klart bäst!

 2. Fantastiskt att få komma samma dag????!!!! Låter helt overkligt i dagens samhälle.
  Ja, det är bra att hålla koll. När jag var ung, jag menar yngre så låg man och pressade i solarium, det har jag inte gjort på ca 10 år, vågar inte längre… Lagom är bäst.
  Ha en fin dag!
  <3<3<3<3

  1. Ja!! Jag ringde 8 och var där 10.45 helt amazing!!!!
   Vågar inte sola alls längre haha tråkigt men sant ❤️❤️
   Stor kram!

 3. Hej,
  Vart ringde du? behöver också kolla mina födelsemärken.
  Tack på förhand
  /Emily

  1. Jag ringde diagnostiskt hudcenter här i Sthlm. Ring på morgonen kl 8
   Lycka till!

Kommentera