Allt om influencers

Influencer marketing / Influencermarknadsföring

Börja skapa rörligt content på sociala medier

spela in videor

Att ta steget in i influencer-världen och börja skapa videor är lättare än någonsin men det är ändå viktigt att göra det rätt.

För att lyckas behöver du utrustning som stödjer din kreativitet och hjälper dig att leverera innehåll av hög kvalitet. Här är en guide till den grundläggande utrustningen du behöver för att komma igång.

Något att filma med

Det första och kanske mest uppenbara är en bra kamera. Det behöver inte vara en dyr professionell kamera – många influencers börjar med sin smartphone. Moderna smartphones såsom iPhone 15 har utmärkta kameror som är mer än tillräckliga för att filma högkvalitativa videor. Spelar du in längre videor kommer batteriet snabbt förbrukas så kom ihåg att köpa en iPhone 15 laddare till din mobil.

Om du spelar in videor till Youtube kan det vara klokt att skaffa en ännu bättre kamera. Väljer du att uppgradera så bör du överväga en digital spegelreflexkamera eller en spegellös kamera för ännu bättre bildkvalitet och flexibilitet.

Är däremot Tiktok din plattform så räcker ofta en mobil (till en början).

iPhone 15

En bra laptop (eller en stationär dator)

När du har filmat ditt material är nästa steg att redigera det. För detta behöver du en pålitlig dator.

En kraftfull laptop eller stationär dator med en bra processor och tillräckligt med RAM är viktig för smidig videoredigering. Program som Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro är populära val, men det finns också kostnadseffektiva alternativ som DaVinci Resolve.

Ljudutrustning och mikrofon

Bra ljud är avgörande för att hålla din publik engagerad. En extern mikrofon kan dramatiskt förbättra ljudkvaliteten jämfört med den inbyggda mikrofonen i en smartphone eller kamera. Det finns olika typer av mikrofoner att överväga, som lavaliermikrofoner för nära tal och shotgun-mikrofoner för riktat ljud.

Belysning och bakgrund

Rätt belysning kan göra stor skillnad i dina videor. Naturligt ljus är alltid bäst, men det är inte alltid tillgängligt. Därför kan det vara värt att investera i en uppsättning studiolampor.

En enkel ringlampa kan också vara ett bra alternativ för att ljussätta ditt ansikte jämnt. En intressant bakgrund bidrar också till att skapa en visuell attraktion i dina videor. Det kan vara en vägg med intressant konst, en bokhylla, eller en anpassad bakgrund.

Utrustningen är inte det viktigaste

Att bli en framgångsrik influencer kräver mer än bara bra utrustning – kreativitet, engagemang och äkthet är lika viktiga. Med rätt utrustning har du en solid grund att bygga ditt varumärke på.

Kom ihåg att uppgradera din utrustning när din kanal växer och dina behov förändras. Lycka till på din resa!