Allt om influencers

Sveriges Influencers

Svenska influencers

Att inspirera och motivera människor har blivit en viktig del för de som kallar sig ”influencers”.
Att vara en influencer innebär helt enkelt att man via sociala nätverk vill inspirera andra människor med tips och råd. Det kan handla om egentligen vad som helst, allt från matlagning till mode. Via sociala medier sprider influencerna sin kunskap i förhoppning om att andra människor ska få nytta av deras kunskap. I Sverige finns det många kända influencers som sprider sin kunskap både via sociala medier, men också via olika TV-program.

Bianca Ingrosso

En av Sveriges största influencers är Bianca Ingrosso. Bianca medverkar också i flertalet TV-program, men man kan framför allt se henne på sociala medier där hon influerar andra med skönhet och mode. Bianca har många följare på sociala medier, framför allt på Instagram. På dessa kan man se hur hon försöker inspirera människor med både skönhet och mode.

Therése Lindgren

Therése är inte bara en influencer, utan även en författare. Hon utsågs även till ”Årets Youtuber” år 2015, 2016 och 2018. Therése är känd för att vara en videobloggare, eller ”vloggare” som det också kallas. Det innebär att hon inte skriver texter som andra influencers kan göra, utan hon lägger istället ut videos för att inspirera andra med hennes kunskap och det hon står för. Förutom ”vloggen” har Therése skrivit tre böcker, ”Ibland mår jag inte så bra”, ”Vem bryr sig?”, samt ”Mitt bästa år: En bullet journal för att må bättre”. Alla böckerna har egentligen samma budskap, vad man ska göra för att må bra. Förutom Theréses böcker kan man se hennes videos där hon pratar om skönhet och smink.

Joakim Lundell (Jockiboi)

Joakim Lundell, eller ”Jockiboi”, som han blev känd för är förutom en influencer även en artist, en formskapare, en regissör, en programledare samt en författare. Joakim har inspirerat människor med sina videobloggar. Med sitt liv som bakgrund har han gett många människor en annan syn och tanke på livet. Idag fokuserar Joakim mest på musik, men fortsätter även med sina ”vloggar” för att fortsätta inspirera människor.