Allt om influencers

Hälsa

Att tälta är som balsam för själen

Att tälta är en av de mest populära friluftsaktiviteterna i Sverige, och det finns inget som slår känslan av att tillbringa en natt i naturen under bar himmel. Men för att turen ska bli så bekväm som möjligt är det viktigt att ha rätt utrustning. En av de viktigaste sakerna att ha med sig när man tältar är en bra kniv.

Everydaycarry är en nödvändighet när du tältar

Ett begrepp som kallas everydaycarry innebär olika föremål som är användbara, samt att de finns tillgängliga varje dag. Kniven är ett oumbärligt verktyg när man tältar i vårt avlånga land, eftersom den kan användas till en mängd olika ändamål.

Du kan använda den för att skära ved till en lägereld, skära upp mat, och öppna förpackningar. Det är också ett viktigt verktyg för att skapa skydd, till exempel genom att skapa en skyddande bivack av grenar och löv.

Se till att hålla kniven skarp

För att kniven ska vara effektiv måste den vara skarp, och detta är alltid viktigt med knivblad. Ett trubbigt blad kan göra arbetet svårt och farligt. Om du inte är van vid att byta blad på din kniv kan du följa instruktionerna som följde med den, eller leta efter instruktionsvideor online.

Det är också viktigt att tänka på säkerhet när du använder en kniv, särskilt när du befinner dig i naturen. Kniven ska alltid vara låst i ett läge där den inte kan fällas ihop av misstag och det är viktigt att använda kniven med försiktighet så att du inte skadar dig själv eller någon annan.

Avslutningsvis vill vi tipsa om reglerna som gäller när du ska vara ute i skogen. Allemansrätten ger dig många friheter, men även några skyldigheter.